Европейският вицешампион Холандия допусна първа загуба на първенството на Стария

...
Европейският вицешампион Холандия допусна първа загуба на първенството на Стария
Коментари Харесай

Холандия допусна първа загуба на Европейското по хандбал за жени

Европейският вицешампион Холандия позволи първа загуба на шампионата на Стария континент по хандбал за дами. В повтаряне на финала от Евро 2016 девойките на Хеле Томсен бяха разгромени от защитаващия купата си Норвегия с 16:29 (7:15).

Въпреки провалянето, холандките остават на върха в група 2 преди с актив от 6 точки, колкото има и Румъния.

Норвегия е на трета позиция с 4 точки и ще би трябвало да се надява на неуспех на съперничките си в последния кръг, с цел да се класира за полуфиналите.

Скандинавките, които се нуждаеха от наложителен триумф, с цел да запазят очаквания за нова купа, стартираха мощно дуела, като поведоха с 4:0. В края на полувремето те направиха нова серия от пет следващи гола, с цел да пернат с 15:7, а до края нямаха проблеми. Марит Якобсен беше най-резултатна за успеха с 5 попадения.

Malin Aune converts a perfect in-flight goal for @NORhandball as they maintain a comfortable lead #NEDNOR #ehfeuro2018 #handballissime pic.twitter.com/Js1Zr72l4B
— EHF EURO (@EHFEURO) 11 декември 2018 година В другата среща от групата Румъния преодоля кошмарно начало и завоюва с 27:25 (10:12) против Испания. Иберийките взеха задатък от 7:2 доникъде на първото полувреме, само че позволиха поврат и отпаднаха от конкуренцията, като останаха без точка на дъното на класирането.

Румъния изравни за 16:16 малко преди средата на втората част, а по-късно със серия от четири безответни попадения поведе с 20:17 и удържа преднината си в последните 13 минути.

Кристина Нягу беше водач за победителките със 7 попадения.

В последния кръг Норвегия играе против новобранеца Испания, Румъния среща Унгария, а Холандия ще се изправи против Германия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР