Европейският съюз заяви, че ще реагира "бързо и подходящо", ако

...
Европейският съюз заяви, че ще реагира "бързо и подходящо", ако
Коментари Харесай

ЕС ще реагира бързо на търговски ограничения на Тръмп


Европейският съюз съобщи, че ще реагира "бързо и подходящо", в случай че Вашингтон наложи търговски ограничавания, откакто американският президент Доналд Тръмп упрекна блока, че търгува "много несправедливо".

"Европейският съюз е подготвен да реагира бързо и уместно при положение, че износът ни бъде обиден от каквито и да било ограничаващи търговски ограничения от САЩ", съобщи представителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас.

Тръмп сподели за английския ITV канал, че Европейски Съюз се отнася към Съединени американски щати "много незаслужено, когато става дума за търговия" и че многото му проблеми с Брюксел могат да се "превърнат в нещо доста голямо".

В отговор на изявлението на Тръмп Схинас съобщи: "За нас комерсиалната политика не е игра без печеливши, не става дума за спечелили и губещи. Ние в Европейския съюз имаме вяра, че в търговията може и би трябвало всеки да печели".

Той добави: "Ние също имаме вяра, че до момента в който търговията би трябвало да бъде отворена и обективна, тя също би трябвало да се основава на правила".

Тръмп насочи предизвестието по време на изявление предишния четвъртък в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос, където показа програмата си "Америка на първо място" пред международния бизнес хайлайф.

В тирада в петък той сподели на форума, че неговата мантра "не значи единствено Америка" и загатна, че Съединени американски щати могат да се причислят към Транс-тихоокеанското партньорство - договорка, от която той се отдръпна преди година.

Но по-рано този месец администрацията Тръмп наложи ненадейно мита върху вносни перални машини и слънчеви панели.

Миналата година Вашингтон даде обещание да наложи близо 300 % наказателни цени за самолети, създадени от канадската компания "Бомбардие".

Двупартийната комерсиална комисия на Съединени американски щати блокира това решение в петък, само че разногласието, който разпали връзките с Отава - и в по-малка степен с Англия, където “Бомбардие “ има огромна работна мощ - може да бъде предвестител за Европейски Съюз. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР