Европейският съюз трябва да следва твърд курс по отношение на

...
Европейският съюз трябва да следва твърд курс по отношение на
Коментари Харесай

Германия настоява за твърда линия в търговския спор със САЩ

Европейският съюз би трябвало да следва корав курс във връзка с комерсиалния спор със Съединените щати. Това разгласи немският министър на външните работи Хайко Маас, представен от Die Zeit, в коментар на решението на Световната комерсиална организация да утвърди митата на Съединени американски щати за 7,5 милиарда $ върху износа на артикули от Европейски Съюз

През май СТО постанови, че Европа нелегално субсидира производителя на самолети Airbus, в ущърб на американския съперник Boeing. Европейски Съюз завоюва сходно дело на СТО, обвиняващо Съединени американски щати в нелегално субсидиране на Boeing. Решението ще даде законното право на администрацията на Тръмп да постанова на Европейски Съюз ограничения за противопоставяне под формата на мита. Продуктите на Европейски Съюз, които биха могли да бъдат ударени, включват вино, сирене и маслини, които се създават в доста страни, участващи в консорциума Airbus.

Според Маас в този момент е времето за започване на полемики с Вашингтон. „ Европейски Съюз ще би трябвало да реагира и откакто получи утвърждението на Световната комерсиална организация, той евентуално ще наложи наказателни цени ", разясни първият посланик на Берлин.

Междувременно Европейската комисия разгласи, съжалява за новите мита от страна на Съединени американски щати, само че те ще навредят главно на американските компании и консуматори.

"Ако Съединени американски щати наложат наказания, те ще подбуден и Европейски Съюз да направи същото. Диалогът не е пресечен, защото от американска страна към момента се твърди, че се "очаква да стартират договаряния " с Европейския съюз. Европейски Съюз също оставя вратата отворена: "Взимаме поради изказването на американския търговски представител, че Съединени американски щати са възнамерявали да договарят с Европейския съюз за да решат този проблем ", разгласи представител на Комисията.

Темата разяснява Виле Скинари, министърът на търговията от Финландия, която ръководи Европейски Съюз ротационно за шест месеца.

"Решени сме да следваме позитивна стратегия за търговия със Съединени американски щати, само че сме подготвени да защитим изрично нашите ползи, когато и в случай че е належащо в границите на разпоредбите на СТО, “ сподели Скинари.

Миналият месец изпълнителният шеф на Airbus предизвести американския президент Доналд Тръмп, че проектът му за налагане на мита върху европейския авиационен бизнес може да рикошира върху американската стопанска система. Тръмп е уверен, че решението за митата е победа над злоупотребяващите със Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР