Европейският съюз трябва да прекрати зависимостта си от петрол и

...
Европейският съюз трябва да прекрати зависимостта си от петрол и
Коментари Харесай

Макрон скочи на Русия. Исторически призив

Европейският съюз би трябвало да приключи зависимостта си от нефт и газ от Русия, сподели френският президент Еманюел Макрон в тирада в Европейския парламент в сряда.

Според него е належащо да се води разговор с Русия. Но с цел да има позиция за договаряния, човек не може да бъде в подвластна позиция, оповестява finanz.ru.„ Ако желаеме да окажем въздействие, не можем да бъдем уязвими “, сподели Макрон.

Закупуването на съветска сила, сподели той, е една такава накърнимост.„ Трябва да създадем условия за подсилване на независимостта от Русия. Когато виждам нашия импорт и газ, ние не сме самостоятелни “, сподели Макрон (цитиран от Асошиейтед прес и Монтел).

Европейският съюз, сподели той, скоро ще показа своето предложение по въпросите на стабилността и сигурността, които ще бъдат разисквани с сътрудниците от НАТО и по-късно ще бъдат подложени на договаряния с Русия.

Според Министерството на енергетиката на Съединени американски щати Европейският съюз е най-големият покупател на съветски нефт, като внася 48% от барелите за чужбина. Основните клиенти на съветските петролни компании са в Холандия (11%), Германия (11%), Полша (7%) и Финландия (4%).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР