Европейският съюз трябва да положи по-сериозни усилия, за да предпази

...
Европейският съюз трябва да положи по-сериозни усилия, за да предпази
Коментари Харесай

Джорджа Мелони: ЕС да положи повече усилия, за да предпази границите си от мигранти

Европейският съюз би трябвало да постави по-сериозни старания, с цел да защищити границите си и да предотврати отплаването на мигрантските лодки от крайбрежията на Северна Африка, съобщи през днешния ден италианската министър-председателка Джорджа Мелони, представена от

Мелони приказва пред италианския парламент преди срещата на върха на Европейски Съюз, която ще се организира по-късно тази седмица.

Италия се зарече да схване корав метод към имиграцията, само че в неделя позволи до свои пристанища два избавителни кораба на неправителствени организации с повече от 500 мигранти на борда.

Днес Мелони съобщи пред депутатите, че политиката на евросъюза за пренасяне на мигранти е неефективна за Италия, която е поела прекомерно тежък товар.

" Не мисля, че решението е в това Италия да бъде единственото пристанище в Европейски Съюз, на което мигрантите да слизат, а по-късно от всеки 100 000 души, които идват, другите страни да одобряват по 30 ", съобщи италианската премиерка.

Тя уточни, че страната ѝ е принудена сама да се нагърбва с това, което другите не желаят. 

Италия обаче не е единствената страна в Европейски Съюз, която е подложена на мигрантски напън, отбелязва Ройтерс. 

Според данни на " Евростат " единствено през септември Франция е приела към 15 000 лица, търсещи леговище, Германия – съвсем 21 000, Австрия – към 15 700, Испания – над 11 000, до момента в който в Италия те са 8500.

Напрежението сред Рим и Париж се изостри през последния месец, откакто Франция одобри избавителен транспортен съд с над 230 мигранти на борда, който Италия отхвърли да допусне до пристанищата си.

Тази година мигрантите, пристигнали по море в Италия, са повече от 98 000, а записаните през същия интервал на предходната година са 63 000, сочат данни на италианското вътрешно министерство. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР