Европейският съюз трябва да използва газопровода Северен поток-2 като инструмент

...
Европейският съюз трябва да използва газопровода Северен поток-2 като инструмент
Коментари Харесай

Европа трябва да използва Северен поток-2 за натиск над Москва

Европейският съюз би трябвало да употребява газопровода " Северен поток-2 " като инструмент за напън над Москва, счита Манфред Вебер председател на най-голямата секта в Европейскя парламент - тази на Европейската национална партия (ЕНП), част от която е и ръководеща в България партия ГЕРБ на премиера Бойко Борисов.

Германският политик съобщи позицията си пред сп. " Шпигел ". Там той твърди още, че газопроводът " не е в европейските интереси ". Вебер приканва Брюкдеб да го изплозва като " лост във външната си политика ", защото Берлин не има намерение да спре плана. 

Шефът на ЕНП твърди, че " Северен поток-2 " стабилизира стопански " системата на Путин, която действо в голяма степен против Европейския съюз и неговите страни членки ".

" Ако съветското управление не се върне към партньорското съдействие, тръбопроводът няма да може да проработи изцяло ", споделя Вебер и предлага въвеждането в употреба на газопровода да бъде обвързано " с по-нататъшното държание на Москва ".

Манфред Вебер приканва Евросъюза да се държи по-уверено във външната политика, като отбелязва, че Европе би трябвало да се " отърси от наивността в връзките с Путин и сдруги геополитически играчи ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР