Европейският съюз трябва да даде приоритет на спирането на нелегалната

...
Европейският съюз трябва да даде приоритет на спирането на нелегалната
Коментари Харесай

Италия и Полша: Европейският съюз трябва да се съсредоточи върху спирането на миграцията

Европейският съюз би трябвало да даде приоритет на прекъсването на незаконната миграция , вместо да се пробва да убеди 27-те страни членки на блока да споделят отговорността за хората, които идват без позволение, обявиха по-рано през днешния ден министър-председателите на Италия и Полша , предава „ APNews “.

Десният водач на Италия, министър председателят Джорджия Мелони , отпътува за Варшава за среща с консервативния си полски сътрудник, министър-председателя Матеуш Моравецки . Като страна, която е една от първите спирки за търсещите леговище, които прекосяват Средиземно море, с цел да доближат незаконно Европа, през последните години Италия се стреми интензивно да понижи техния брой .

Миналата седмица Полша и Унгария постановиха несъгласие на изказването на водачите на Европейски Съюз по отношение на целите за ограничение на идващите задгранични жители , като двете страни гласоподаваха срещу съглашението от 8 юни, което балансира отговорностите на страните на първа линия по отношение на условието другите страни членки да дават поддръжка. Правителствата във Варшава и Будапеща упорстват, че по-добрият метод е да се попречи на мигрантите да влязат на територията на Европейски Съюз. След полемиките си с Моравецки Мелони съобщи, че съгласно нея блокът в никакъв случай няма да може да „ откри същинско решение “ на обстановката, откакто мигрантите към този момент са в Европа.

„ Смятам, че в действителност позицията ни е една и съща. Искаме да спрем незаконната имиграция. “, показа Мелони . Позовавайки се на позицията на полското държавно управление, тя добави: „ Не мога да не пазя някой, който пази националните ползи “.

Моравецки от своя страна съобщи, че за неговото държавно управление е „ основополагащо “ външните граници на Европейски Съюз да бъдат „ изолирани “ и акцентира, че то също се опълчва на наредба от съглашението от юни , която планува налагане на санкция на страните, които отхвърлят да одобряват част от търсещите леговище, с 20 000 евро (21 400 долара) на човек. До момента Полша е приела милиони военни бежанци от Украйна, като към 1,2 млн. от тях са се записали публично и са получили правото да живеят, работят, посещават образователни заведения, както и да получават обществени помощи.

Полският министър председател разгласи още, че държавното управление му ще провежда референдум в границите на тази година, посредством който ще попита поляците за мнението им по отношение на приемането на мигранти, които са влезнали в Европейски Съюз незаконно. Основната ръководеща партия, консервативната „ Право и правдивост “, се стреми да промени закона за изборите в Полша, с цел да разреши провеждането на референдума по едно и също време със идващите парламентарни избори, които се чакат през есента.

Дневният ред на полемиките на Моравецки и Мелони беше ориентиран основно към районната сигурност в изискванията на войната на Русия в Украйна , която търси гаранции за сигурността на НАТО . Следващата седмица в Литва е планувана среща на върха на 31-те членове на НАТО.  Двамата водачи също по този начин показаха позициите си по време на среща на европейската партия, известна под името „ Група на европейските консерватори и реформисти “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР