Европейският съюз предложи ревизия на петролното ембарго на руски нефт

...
Европейският съюз предложи ревизия на петролното ембарго на руски нефт
Коментари Харесай

ЕС оставя на три държави руския нефт, България не е сред тях

Европейският съюз предложи проверка на петролното ембарго на съветски петрол за три страни от съюза, само че България не е измежду тях. Това излиза наяве от обява на „ Блумбърг “.

Унгария и Словакия ще имат една спомагателна година – до края на 2024 година, да се откажат от съветския нефт, настояват източници на изданието. Чехия също получава пролонгация до юни 2024 година

Всички останали страни от Европейски Съюз, в това число и България, би трябвало да се откажат от доставките на съветски нефт до края на тази година, както сочи първичното съглашение. Преди дни от Българската петролна и газова асоциация желаеха страната ни да е измежду изключенията при ембаргото. Тогава министърът на енергетиката Александър Николов съобщи, че ще желаяме това от Европейски Съюз.

Унгария, Чехия и Словакия са подвластни от съветския нефт, само че дават отговор на дребен дял от цялостния импорт на гориво от Москва. На трите страни ще им бъде неразрешено да продават своите ресурси на други. Чешкото изключение може да завърши и по-рано в случай че Трансалпийския нефтопровод бъде приключен в точния момент.

Урсула фон дер Лайен съобщи в Германия, че обединение към петролните наказания няма да бъде реализирано елементарно и ще отнеме дни преди да се доближи крайна договорка, написа bTV.

България ще наложи несъгласие на решението на Европейски Съюз за съветското петролно ембарго, в случай че не бъде включена в листата на страните, които ще отсрочат въвеждането на тази глоба. Това оповестява Нова телевизия, позовавайки са на свои източници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР