Европейският съюз определи като неприемлива днешната присъда на руския опозиционер

...
Европейският съюз определи като неприемлива днешната присъда на руския опозиционер
Коментари Харесай

ЕС: Произволното осъждане на Навални е неприемливо

Европейският съюз дефинира като " неприемлива " днешната присъда на съветския опозиционер Алексей Навални от още 19 години затвор, съобщи Франс прес. Европейски Съюз назова присъдата политически стимулирана и за следващ път приканва за незабавното и абсолютно освобождение на Навални.

В края на " режисиран развой това случайно наказание е отговор на неговата храброст да подлага на критика режима в Кремъл ", написа ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в " Екс " (бивш " Туитър " ). " Европейски Съюз осъжда най-категорично (...) неговия арест, процеса против него и осъждането му по политически аргументи ", добави ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел в прессъобщението си, представено от Агенция Франс Прес.

ТАСС цитира съдията по делото Андрей Суворов, че Навални е наказан на отнемане от независимост за период от 19 години, които да изтърпи в колония със специфичен режим “, съобщи Българска телеграфна агенция. Осъденият е приет за отговорен за основаване на екстремистка общественост и присъединяване в нея, както и за финансиране на екстремистка активност, образуване на екстремистка общественост, обществени апели за екстремистка активност и замесване на малолетни в дейности, рискови за живота им.

Държавният обвинител беше изискал Навални да бъде наказан на 20 години затвор, прибавя ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР