Европейският съюз няма да налага санкции на руския газ или

...
Европейският съюз няма да налага санкции на руския газ или
Коментари Харесай

Орбан: Няма да има санкции, свързани с руския газ или петрол

Европейският съюз няма да постанова наказания на съветския газ или нефт, сподели унгарският министър председател Виктор Орбан във видеообръщение.

Изявлението му идва на фона на почналото през вчерашния ден двудневно съвещание на ръководителите от страните на Европейски Съюз във Версай, оповестяват унгарските медии.

„ Най-важният въпрос за нас е организиран по удобен метод: няма да има наказания, които да се отнасят за газ или нефт, тъй че енергийните доставки на Унгария са обезпечени през идния интервал “, добави Орбан.

Преди дни американският президентът Джо Байдън разгласи възбрана за импорт на съветска сила. Държавите от Европейски Съюз не започнаха сходни ограничения.

Руският вицепремиер Александър Новак предизвести, че отводът на нефт от Русия ще докара до пагубни последствия за международния пазар и ще провокира скок на цените до 300 $ за барел или повече.

Междувременно „ Газпром “ заяви, че доставя съветски газ за пренос през територията на Украйна в постоянен режим, в сходство с поръчките на европейските консуматори.

Договорните отговорности на компанията за пренос до Украйна за тази година възлизат на 40 милиарда кубически метра, или към 109,6 млн. кубични метра дневно. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР