Европейският съюз няма да иска от да спазва нови критерии

...
Европейският съюз няма да иска от да спазва нови критерии
Коментари Харесай

ЕС няма да иска от РС Македония да спазва нови критерии и условия за присъединяването си

Европейският съюз няма да желае от да съблюдава нови критерии и условия за присъединението си към Общността, съобщи немският министър по европейските въпроси. Михаел Рот прикани България и районен съд Македония към градивен метод след меморандума на София против антибългарската идеология в Скопие, написа БГНЕС. Както се разбра, Рот е обсъждал въпроса с вицепремиера по европейските въпроси на районен съд Македония Никола Димитров.
" Трябва да работим върху основите, които всички ние фиксирахме. Няма да вкарваме нови критерии и условия отвън заключенията на Съвета и това, което попада в договорите ", акцентира Рот. Той добави, че е в полза на всички страни-членки, изключително за съседите на страните от Западните Балкани, районът да има същинска европейска вероятност, с цел да се трансформира в пространство на непоклатимост, сигурност и помиряване. " Бихме желали да изградим надеждни мостове с помощта и на българските ни сътрудници ", добави Рот и акцентира, че се прави всичко допустимо междуправителствените конференции с Албания и районен съд Македония да се проведат през декември.
 Ексклузивно: Какво написа в Меморандума на България за Северна Македония? Ексклузивно: Какво написа в Меморандума на България за Северна Македония?
В обяснителен Меморандум за връзките сред България и районен съд Македония по отношение на присъединението на Скопие към Европейския съюз се подче...
В документа, който България внесе, се съдържа апел към управляващите в Скопие да се разделят с идеологическото завещание от комунистическа Югославия, което е причина за етническото инженерство в районен съд Македония. " България не може да одобри, че продължаващият развой на национално създаване в районен съд Македония ще се реализира посредством преразглеждане на общата ни история, отказване на общите ни етнически и езикови корени или голословни изказвания за съществуването на „ македонско малцинство “ в България. Тези прояви на държавно финансирана антибългарска идеология и процедура опонират на европейските полезности и не би трябвало да бъдат легитимирани посредством присъединение към Европейски Съюз ", се споделя още в документа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР