Европейският съюз не очаква Съединените щати да намалят подкрепата си

...
Европейският съюз не очаква Съединените щати да намалят подкрепата си
Коментари Харесай

ЕС не очаква промяна на политиката на САЩ спрямо Украйна след изборите

Европейският съюз не чака Съединените щати да понижат поддръжката си за Украйна, в случай че републиканците завоюват междинните избори за Конгреса. Това заяви в понеделник вестник Politico, който беседва с публични лица, съобщи Агенция " Фокус ".

Според изданието " сега " множеството публични лица считат, че изборите няма да доведат до обилни промени: позицията на демократите и републиканците по отношение на поддръжката за Украйна е като цяло сходна, а демократът Джо Байдън ще остане на президентския пост най-малко до 2025 година

" Сигурен съм, че парламентаристите в Съединените щати освен няма да понижат, а в противен случай, ще усилят поддръжката за Украйна, ще я създадат по-ефективна. Мисля, че тук не приказваме за партийни ползи, а демократите и републиканците са наясно с това “, счита Раса Юкневичене, заместник-председател на подкомисията по сигурност и защита на Европейския парламент (ЕП). Депутатът от Екологичен потенциал от Естония Рихо Терас също изрази вяра, че американската помощ за Киев няма да бъде понижена, защото " Европа не прави задоволително ".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също допусна по-рано, че Съединени американски щати ще продължат да дават на Украйна " забележителна поддръжка “ след междинните избори за Конгрес през ноември, без значение коя от двете съществени партии завоюва.

По-рано водачът на републиканското малцинство в Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Кевин Маккарти даде да се разбере, че помощта за Киев при положение на победа на републиканците на идните междинни избори за Конгреса може да бъде понижена.

Междинните избори в Съединени американски щати ще се проведат на 8 ноември. Те ще изберат всичките 435 членове на Камарата на представителите на Конгреса и една трета от състава на Сената. Предвижда се републиканците да усилят представителството си и в двете камари на законодателния орган, което ще им даде опция да блокират осъществяването на предложенията на президента демократ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР