Европейският съюз настоява за незабавното освобождаване на бившия кандидат за

...
Европейският съюз настоява за незабавното освобождаване на бившия кандидат за
Коментари Харесай

ЕС настоява за безусловно освобождаване на Бабарико

Европейският съюз упорства за незабавното освобождение на някогашния претендент за президент на Беларус Виктор Бабарико, се споделя в изказване на пресслужбата на Европейски Съюз, предава РИА Новости.

" Европейски Съюз упорства за неотложно и абсолютно освобождение на Бабарико, както и на всички политически пандизчии, арестувани публицисти и хора, които са зад решетките за практикуване на главните им права ", се споделя в него.

Върховният съд на Беларус осъди Бабарико на 14 години затвор със непоколебим режим и санкция. Бабарико беше упрекнат в приемане на рушвет от проведена група и узаконяване на доходи от закононарушения, и в двата случая в изключително огромни размери. Според правосъдното решение, на някогашния банкер също е неразрешено да заема длъжности, свързани с осъществяването на административни и организационни отговорности в продължение на пет години.

Присъдата на Върховния съд не предстои на обжалване. Защитата на Бабарико обаче към този момент разгласи, че ще апелира присъдата и ще изиска анулацията ѝ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР