Европейският съюз нареди на Великобритания да върне незаконните данъчни облекчения,

...
Европейският съюз нареди на Великобритания да върне незаконните данъчни облекчения,
Коментари Харесай

ЕС връчи данъчната сметка на Великобритания

Европейският съюз подреди на Англия да върне противозаконните данъчни облекчения, предопределени да привлекат мултинационални компании към нацията и подсети, че Европейски Съюз към момента дефинира разпоредбите за конкуренция, до момента в който Англия напусне блока.

Европейската комисия съобщи, че британците са дали на някои мултинационални компании селективно преимущество, като им дават голословно освобождение от разпоредбите на Англия за отбягване на налози.

" Това е нелегално според разпоредбите на Европейски Съюз за държавните помощи ", декларира Маргрете Вестагер, началник на антитръстовия орган на Европейски Съюз, в изказване, изпратено по имейл. Англия би трябвало в този момент да възвърне данъчните облекчения - тип държавна помощ от получилите ги компании.

Докато комисията декларира, че облекченията са отчасти оправдани, не прецизира кои компании са се възползвали непозволено от това, най-малко 52 компании са забъркани от началото на изследването през 2017 година Те правят оценка данъчните си отговорности на към 1,19 милиарда паунда (1,55 милиарда долара), съгласно данните, събрани от Bloomberg Tax. Окончателните сметки в този момент могат да бъдат доста по-ниски, тъй като Европейски Съюз не е забранил цялата стратегия.

Решението на Европейски Съюз идва, когато английският министър председател Тереза ​​Мей се чака да се изправи против най-висшите си министри с евентуално избухливата опция за отсрочване на Brexit с месеци, до момента в който Англия и Парламентът се борят да намерят метод за овакантяване на блока.

Без налог

" Груповото " данъчно облекчение в границите на корпоративния налог във Англия, въведено през 2013 година, разрешава на фирмите, настоящи в страната, да заплащат малко- 25 %,или никакви налози върху приходите, получени от офшорно дъщерно сдружение посредством друга компания, част от корпоративната група, даже в случай че този приход е получен от " действия в Обединеното кралство " или капиталът, който се употребява, е " обвързван с Англия ". Регулаторният орган на Европейски Съюз декларира в изказване, че счита дерогацията за противозаконна, когато такива доходи от финансиране произтичат от активността на Англия.

Освобождаването от данъчно задължение на следени в чужбина дъщерни сдружения беше променено в края на предходната година по метод, който към този момент не поражда безпокойствие, споделя Европейски Съюз.

" Ние сме наясно, че всички мултинационални компании, които работят в Обединеното кралство, би трябвало да платят справедливия си дял налози ", декларира в изказване английското министерство на финансите. " Нашите правила за следени задгранични компания са част от постоянен пакет от ограничения за попречване на отбягване на данъчно задължение, които предотвратява изкривяването на английски доходи чужбина. Ще разгледаме деликатно решението на комисията. "

Големи корпорации

Изследването на това по какъв начин националните данъчни облекчения за огромните корпорации могат да нарушат разпоредбите на Европейски Съюз за държавните помощи е значима тематика за регулаторите през последните няколко години. Европейски Съюз в този момент следи освен за метода, по който се полза една компания, само че и за данъчните правила в няколко страни, които засягат групата компании.

Част от " груповото " данъчно облекчение не се разглеждаше като проблематично. Вторник Европейски Съюз съобщи, че няма подозрения по отношение на използването на дерогацията за заеми, финансирани със средства или активи, получени от финансовите вноски на Англия и където няма английски действия, свързани с генерирането на финансови доходи.

Ирландия, Люксембург, Белгия и Нидерландия към този момент се пробваха да се борят с мощния антитръстов регулатор на Европейски Съюз за данъчните тласъци, които притеглят огромни компании. На Amazon бе подредено да заплати 250 милиона евро (280 милиона долара) налози на Люксембург, до момента в който Ирландия е изправена пред искане за възобновяване на към 13 милиарда евро от Apple. Вестагер обаче не можа да завоюва с Белгия, която завоюва дело за възобновяване на към 800 милиона евро от 35 компании, в това число Anheuser-Busch InBev NV.

Освобождаването на разпоредбите на следените задгранични компании беше променено в края на предходната година по метод, който към този момент не поражда безпокойствие, сподели Европейски Съюз.

" Ние сме наясно, че всички мултинационални компании, които работят в Обединеното кралство, би трябвало да платят справедливия си дял от налозите ", съобщи в изказването на английското министерство на финансите. " Нашите правила за следена задгранична компания са част от постоянен пакет от ограничения за попречване на избягването, които предотвратяват облагите на Англия от изкуствено отклонение в чужбина. Ще разгледаме деликатно решението на комисията. "

Големи корпорации

Изследването на това по какъв начин националните данъчни облекчения за огромните корпорации могат да нарушат разпоредбите на Европейски Съюз за държавните помощи е тематика за регулаторите през последните няколко години. Пазачът в този момент се разделя и в допълнение към метода, по който се полза една компания, тя преглежда и данъчните правила в няколко страни, които засягат група компании. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР