Европейският съюз наложи днес санкции на иранската компания Шахед авиейшън

...
Европейският съюз наложи днес санкции на иранската компания Шахед авиейшън
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на ирански производител на дронове и на трима генерали

Европейският съюз наложи през днешния ден наказания на иранската компания " Шахед авиейшън индъстрис “ и на трима ирански генерали за това, че са забъркани в доставката на бойни дронове на Русия, за които дронове се допуска, че съветските сили са употребявали в границите на спора в Украйна, предава

Подсилената от Запада противовъздушна защита на Украйна основава компликации за съветските военни самолети, а дроновете убийци са на ниска цена оръжие, което може да търси и унищожава цели, като в същото време всява боязън измежду бойците и цивилното население, отбелязва Асошиейтед прес.

Срещу Русия бяха предявени обвинявания в това, че изпраща талази от ирански дронове " Шахед “ над Украйна, с цел да нанасят удари по електроцентрали и други основни обекти от украинската инфраструктура.

Европейски Съюз замрази намиращите се в Европа активи на иранската компания производител на дронове, а също по този начин и активите на тримата генерали. На тримата военни бе наложена и възбрана да стъпват на територията на Европейския съюз.

В изказване на Европейски Съюз се споделя, че този ход " е сигнал за решимостта на Европейски Съюз да реагира бързо и уверено на дейностите на Иран в поддръжка на съветската експанзия против Украйна “. Брюксел осъжда доставката на ирански дронове на Русия и тяхното смъртоносно потребление в нападателната война против Украйна ".

Иран окачестви през днешния ден като " безпочвени “ обвиняванията, че изпраща ракети и бойни дронове на Русия, които съветските сили да употребяват в спора в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР