Европейският съюз (ЕС) ще изпрати наблюдатели на регионалните избори във

...
Европейският съюз (ЕС) ще изпрати наблюдатели на регионалните избори във
Коментари Харесай

ЕС праща наблюдатели за изборите във Венецуела

Европейският съюз (ЕС) ще изпрати наблюдаващи на районните избори във Венецуела, планувани за 21 ноември по покана на Националния изборен съвет на страната. Това се споделя в изказване в сряда от шефа на външната политика на блока Жозеп Борел.

" Ще се проведат невиждани избори за първи път през последните години, с цел да бъдат определени повече от 3000 районни и общински представители във Венецуела, сподели Борел. Мисията на Европейски Съюз ще извърши самостоятелна техническа оценка на всички аспекти на изборния развой и ще предложи рекомендации за възстановяване на бъдещите избори ", сподели той.
 Пореден неуспех на договарянията за Венецуела
Пореден неуспех на договарянията за Венецуела

Правителствената делегация не се появи в Мексико

Европейски Съюз ще изпрати 11 специалисти за изборите, които ще дойдат в Каракас през октомври и те ще се причислят до края на този месец до 62 дълготрайни наблюдаващи, които ще бъдат ситуирани в районите на страната. Още 34 краткосрочни наблюдаващи от Европейски Съюз и 20 наети на място ще подсилят задачата в деня на изборите. Екипът на Европейски Съюз ще остане във Венецуела до привършване на изборния развой, се споделя в изказването на Европейски Съюз.

Наблюдателите от Европейски Съюз ще разгласяват авансово изказване и ще проведат конференция в Каракас след изборите, а също по този начин ще разгласяват финален отчет с рекомендации за бъдещи избори след завършване на изборния развой.

Припомняме, че сред държавното управление на Венецуела и опозицията на страната беше спрян в петък, тъй като делегатите на държавното управление не се появиха в Мексико Сити. Предишните срещи се състояха от 3 до 6 септември.

Съединени американски щати и други страни отдръпнаха признанието на Мадуро като легален водач, откакто го упрекнаха, че е фалшифицирал последното си преизбиране за президент. На негово място те признаха Гуайдо, който управлява доминирания тогава опозиционен конгрес.
 Опозицията на Венецуела потегля да търси помощ от Съединени американски щати и Европейски Съюз
Опозицията на Венецуела потегля да търси помощ от Съединени американски щати и Европейски Съюз

Гуайдо предлага повдигане на наказания, в случай че Мадуро се съгласи на почтени президентски избори

Мадуро бе в Мексико предходната седмица за среща на Общността на латиноамериканските и карибските страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР