Европейският съюз(ЕС) очаква Турция да изпълни поетите от нея задължения

...
Европейският съюз(ЕС) очаква Турция да изпълни поетите от нея задължения
Коментари Харесай

ЕС очаква Турция да изпълнява ангажиментите си за мигрантите

Европейският съюз(ЕС) чака Турция да извърши поетите от нея отговорности по отношение на пресичането на мигранти на границата с Европейски Съюз. Говорител на Европейската комисия(ЕК) съобщи на брифинг в Брюксел, че Европейски Съюз извършва своята част от уговорките и оказва нужната поддръжка на Турция.
От Еврокомисията припомнят, че Европейски Съюз продължава да бъде главен донор за даване на филантропична помощ за сирийските бежанци, оповестява РИА Новости.
По-рано ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че дружно с ръководителя на Европарламента Давид Сасоли и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел ще посетят гръцко-турската граница поради появяването на нова рецесия с мигрантите.
След изострянето на обстановката в сирийската провинция Идлиб Турция съобщи, че повече не може да удържа бежанския поток и отвори границите си към Европейски Съюз. За миналите 3 дни са били предотвратени към 20 000 опита за нелегално секване на границата, където са ситуирани стотици служители на реда и военни.
От Европейския съюз се надяват Организация на обединените нации да се включи в следвоенното урегулиране на рецесията в Сирия и разчитат след изключителното съвещание на Съвет външни министри тази седмица Европейски Съюз също да способства за разрешаването на рецесията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР