Европейският съюз е поставил своите цели за зелена енергия до

...
Европейският съюз е поставил своите цели за зелена енергия до
Коментари Харесай

Хаваи иска 100% зелена енергия до 2045г

Европейският съюз е сложил своите цели за зелена сила до 2020г, само че три страни към този момент са ги достигнали, осем години преди крайната дата. Миналата година източниците на възобновима сила отговаряха за 24% от създаваното електричество в Германия. Същата година, Дания сложи международен връх със своите 40% създавана електрическа енергия от вятъра. Китай и Съединени американски щати пък са водачи в вложенията в зелена сила.

Сега, вземайки образец от всички гореспоменати, американският щат Хаваи е на път да одобри закон, който гласи, че до 2045г, 100% от електричеството там би трябвало да идва от възобновими източници. Към момента този % е едвам 22%, като до 2020г би трябвало да доближи 30%, а през 2040г – 40%.

Губернаторът Дейвид Иге би трябвало да отхвърли или одобри предлагането до 15 май или то автоматизирано ще влезе като закон, само че имайки поради решенията му досега, упованията са за позитивен отговор.

Целите на Хавайските острови в действителност са изцяло достижими. Там са вложени големи суми за инсталирането на слънчеви панели на една от всеки осем къщи. Освен това, дейните вулкани на островите разрешават реализирането на геотермални планове, които също доста способстват за произвеждането на електричество.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР