Европейският съвет за радио и телевизия (EBU) излезе в понеделник

...
Европейският съвет за радио и телевизия (EBU) излезе в понеделник
Коментари Харесай

Още нередности с вота на Евровизия: Точките от журитата на Румъния и други 5 държави са анулирани

Европейският съвет за радио и телевизия (EBU) излезе в понеделник със известие, че при шест страни, участващи в състезанието за ария „ Евровизия 2022 “, са открити нередности при гласуването.

Въпреки че не показва имената им в изказването си, страните, чиито резултати бяха отстранени, са Азербайджан, Грузия, Черна гора, Полша, Румъния и Сан Марино.

В късото известие се споделя, че след втората генерална подготовка и втория полуфинал на надпреварата са видяни избрани „ неправилни модели на гласоподаване “ при националните журита. Те нямат общо с гласуването на интернационалната аудитория.

„ С цел да съблюдава разпоредбите за гласоподаване на надпреварата, Европейският съвет за радио и телевизия работи със своите сътрудници, с цел да пресметна заместващ систематизиран резултат за всяка заинтригувана страна както за втория полуфинал, по този начин и за огромния край (изчислен въз основа на резултатите от други страни със сходни протоколи за гласуване) “, се споделя в изказването.

Организацията споделя, че приема извънредно съществено всевъзможни хипотетични опити за манипулиране на гласуването на „ Евровизия “

и си резервира правото да отстранява съмнителни гласове в сходство с Официалните указания за гласоподаване, без значение дали тези гласове биха повлияли на крайния резултат от гласуването.

В отговор на това известие румънският ефирен оператор TVR1 разгласи, че е сюрпризиран от смяната в резултатите на журито си.

„ Организаторите присъдиха друг брой точки на финалистите от името на журито на нашата страна “, се споделя в известието. „ Държим да отбележим, че румънското жури реши да даде оптимален брой точки на представителите на Молдова. Нито журито ни, нито представителите на TVR1 бяха осведомени след втория полуфинал за съществуването на съмнения по отношение на румънски избор. “

В тази връзка румънската телевизия изиска от уредниците на „ Евровизия “ публично да дават съответните аргументи, заради които са трансформирали оценката на румънското жури.

В събота вечерта украинците от „ Калуш Оркестра “ завоюваха финала на състезанието за ария „ Евровизия “ на финала в Торино. За това оказа помощ най-много вотът на телевизионната аудитория.

Оценките на журито бяха подредили преди всичко Англия с песента Space Man на Сам Райдър с 283 точки, втори бяха Швеция с 258, трети - Испания с 231 точки, а Украйна получи 192. От гласовете на публиката от Европа и Австралия обаче Украйна съумя да събере най-високата оценка - 439 точки. Така „ Стефания “ завоюва успеха с общо 631 точки.

Българското жури даде своите 12 точки за осъществяването на Гърция, заяви Българска национална телевизия. То бе в състав: ръководител Здравко Желязков (дует „ Ритон “), Нели Рангелова, Мария Мутафчиева („ Мери бойс бенд “), Венцислав Роланд-Venzy и Георги Симеонов-JJ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР