След стесняването на бул. Витоша и бул. Патриарх Евтимий с

...
След стесняването на бул. Витоша и бул. Патриарх Евтимий с
Коментари Харесай

Част от бул. Ал. Стамболийски ще стане пешеходна и с ново трамвайно трасе

След стесняването на бул. " Витоша " и бул. " Патриарх Евтимий " за повече паркоместа и по-широки велосипедни алеи, ръководещите в София възнамеряват да трансфорат и част от различен знаков бул. в пешеходна зона - става дума за последната права на " Ал. Стамболийски " преди площад " Света Неделя ", заяви бТВ.

А площадът най-сетне ще бъде ремонтиран, 5 години откакто бе утвърден план на италиански проектант, а предходната кметица Йорданка Фандъкова даде обещание той да бъде изпълнен до 2021 година Площадът пред катедралния храм от години е в неприятно положение, с изпочупени плочки, разрушени колчета, хлътнали шахти.

По бул. " Ал. Стамболийски " пък ще бъде построено ново 400-метрово трамвайно трасе - от пл. " Възраждане " до " Света Неделя ". Целта е да се облекчи натоварването на паралелната ул. " Алабин ".

" До няколко месеца ще бъде дефинитивно приключен техническият план ", съобщи общинският консултант и водач на " Спаси София " Борис Бонев. " Обществената поръчка ще се организира в границите на идната година. "

Дори да не се откри финансиране за всички стадии, най-малко тези, с които се стартира пред Съдебната палата и ул. „ Алабин “, може да бъдат изпълнени, добави той.

Проектът ще е на обща стойност 50 млн. лева и дейностите по него ще продължат 3 години. Бонев акцентира, че " целият този трафик " на коли просто няма да отива натам - само че по този начин и не стана ясно какъв е проектът на ПП-ДБ-СС за увеличените тапи към центъра с увеличаващите се пешеходи зони.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР