Световноизвестният български цигулар Марио Хосен, който е за няколко дни

...
Световноизвестният български цигулар Марио Хосен, който е за няколко дни
Коментари Харесай

Марио Хосен се възхити от Арт галерия Vejdi

Световноизвестният български цигулар Марио Хосен, който е за няколко дни в София, през днешния ден гостува особено в Арт изложба Vejdi и съумя не само  да прегледа изложбата „ Пълнолуние “ на скулптора Бойко Митков, само че и пръв да види  най-новите акварели на  Вежди Рашидов, които ще бъдат подредени във вип арт пространството след няколко дни. На срещата участваха близкият другар на изпълнителя – художникът Васил Стоев, както и Бойко Митков.

Марио Хосен се възхити от модерната изложба и съобщи, че доста от дълго време е желал да се запознае с  Вежди Рашидов. На 22 май Вежди Рашидов ще покаже тук  най-новите си акварели. Експозицията се назовава „ Японска вишна “, тъй като  е въодушевена от един цвят, който носи насладата от   идващата пролет,  събуждането на земята и пъстротата, с която предвещава бъдещето “, изясни Вежди Рашидов. Двамата с Марио Хосен разговаряха за изкуството и гения, за които няма загради, тъй като огромният създател е вселенски, а изкуството е голяма мощ.

„ На Марио, за гласа на една цигулка! “ Това написа на гърба на един собствен акварел Вежди Рашидов и го подари на Марио Хосен.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР