Европейският регулатор на лекарствата подкрепи използването на превантивното лекарство срещу

...
Европейският регулатор на лекарствата подкрепи използването на превантивното лекарство срещу
Коментари Харесай

ЕС одобрява превантивен коктейл от антитела за Covid-19 на AstraZeneca

Европейският регулатор на медикаментите поддържа потреблението на превантивното лекарство против COVID-19 на AstraZeneca, описвано като " коктейл от антитела “, като лекуване на заболяването и също по този начин утвърди лечението му при тежки случаи на пневмония, оповестява Reuters . Препоръките на регулатора нормално се следват от Европейската комисия, когато взема дефинитивно решение за утвърждение на медикаменти, прецизира организацията.

AstraZeneca заяви в петък, че Европейската организация по медикаментите (ЕМА) е подкрепила Evusheld като лекуване за възрастни и юноши с Коронавирус, които не се нуждаят от спомагателен О2 и които са изложени на нараснал риск от утежняване на болестта.

Коктейлът от антитела преди беше утвърден единствено като превантивно лекуване за хора с компрометирана имунна система, които виждат дребна или никаква изгода от имунизациите.

EMA също утвърди Beyfortus за предварителна защита на РСВ заболяване на долните дихателни пътища при кърмачета.

РСВ е водеща причина за пневмония при дребни деца и възрастни хора, само че комплицираната молекулярна конструкция на вируса и опасенията за сигурност попречват напъните за създаване на ваксина, откогато вирусът е открит за първи път през 1956 година

AstraZeneca създава Beyfortus, химически наименуван nirsevimab, дружно със Sanofi. Други в конкуренцията за утвърждение на ваксина против РСВ или терапия включват Pfizer, J&J, Moderna и GSK.

През юли компанията предвижда, че предписанията на лечението против Коронавирус ще оказват помощ за увеличение на растежа на продажбите на групата с над 20% тази година. Лечението с дългодействащи антитела, пуснато през декември, генерира 445 милиона $ продажби през второто тримесечие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР