Европейският пазар на употребявани автомобили е нараснал с 10,3% през

...
Европейският пазар на употребявани автомобили е нараснал с 10,3% през
Коментари Харесай

Колите на старо от Европа поскъпват

Европейският пазар на използвани коли е повишен с 10,3% през август (на годишна база), оповестява INDICATA. В 12 от 13-те съществени европейски пазара на използвани коли се отбелязва напредък - единственото изключение е Обединеното кралство.

Здравият напредък на пазара удостоверява общоевропейска наклонност: търсенето на използвани коли надминава предлагането. Това изяснява за какво цените на използвани коли остават високи, като наклонността е за те продължат да се усилват на множеството пазари, включително и тези в Италия и Германия, откъдето е и главният импорт у нас.

Най-голям растеж е регистриран в Турция (+ 41,7%), Португалия (+ 39%) и Италия (+ 33,1%) и Германия (+ 25,2%). Единственият пазар, който се сви през август, беше Обединеното кралство (-3,3%). В необикновен дефицит са използвани коли на възраст под една година. И защото цените на едро остават високи, дилърите са все по-предпазливи в своите привички за пазаруване.

Вземайки поради тази нерешителност, както и евентуални нови блокировки заради възобновяващите се равнища на болест с COVID-19, шефът на световния бизнес отдел на INDICATA Анди Шийлдс предизвестява, че търсенето на европейския пазар на използвани коли може да се усили още през последната четвърт на годината, което ще докара до в допълнение повишаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР