Европейският парламент ще обсъди тази вечер доклад за Турция, сочи

...
Европейският парламент ще обсъди тази вечер доклад за Турция, сочи
Коментари Харесай

ЕП подкрепя Турция като посредник за изход от войната в Украйна

Европейският парламент ще разиска довечера отчет за Турция, сочи дневният ред за седмичната сесия на евродепутатите в Страсбург.

Очаква се Екологичен потенциал да приветства готовността на Анкара да посредничи във войната на Русия против Украйна, се отбелязва в известие на Народното събрание. Допълва се, че съгласно Екологичен потенциал е жизненоважно Европейски Съюз и Турция да взаимодействат добре в региона на външната политика и сигурността. Вероятно евродепутатите ще обсъдят опълчването на Турция против присъединението на Финландия и Швеция към НАТО.

Напоследък връзките сред Европейски Съюз и Турция означават леко усъвършенстване, само че продължава утежняването на главните права и върховенството на закона в страната, се показва в отчета. Заради неналичието на старания за повишение на демокрацията, договарянията за присъединението на Турция към Европейски Съюз са в застой от 2018 година, се регистрира в документа, който ще бъде гласуван на следващия ден.

Във вторник Екологичен потенциал ще разиска дълбоките и дълготрайни геополитически последствия от войната на Русия против Украйна. Евродепутатите ще разискват нуждата от подсилване на отбранителните качества, понижаване на енергийните зависимости и създаване на по-устойчива европейска стопанска система.

Също на следващия ден и в сряда Екологичен потенциал ще разиска и одобри мнението си за идните договаряния за реализиране на задачите за запазване на околната среда - понижаване на замърсяващите газове с най-малко 55 на 100 до 2030 година спрямо нивата от 1990 година и цялостното им отпадане до 2050 година. Преговорите обгръщат налагането на възбрана за продажба в Европейски Съюз на замърсяващи транспортни средства след 2035 година, основаване на фонд за подкрепяне на енергийния преход, въвеждане на ограничавания за замърсяването от комерсиалните полети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР