Европейският парламент прие днес резолюция, с която призова Европейската комисия

...
Европейският парламент прие днес резолюция, с която призова Европейската комисия
Коментари Харесай

Европейският парламент призова да се замразят средствата за Унгария от фондовете на ЕС за сближаване

Европейският парламент одобри през днешния ден резолюция, с която прикани Европейската комисия и Съветът на Европейски Съюз да пристъпят към ограничения за заледяване на средствата за Унгария от фондове на Европейски Съюз за доближаване. Резолюцията бе призната с 416 гласа " за ", 124 " срещу " при 33 въздържали се.
 
Според евродепутатите ограниченията, контрактувани от Европейска комисия и Унгария, " не са задоволителни за справяне със съществуващата непрекъсната опасност за финансовите ползи на Европейски Съюз ", даже и да бъдат приложени напълно. Те приканват страните в Европейски Съюз да приложат разпоредбите, обвързващи отпущането на бюджетни средства със положението на законността.
 
Според тях тези ограничавания следва да отпаднат, едвам откакто унгарските ограничения доведат до дълготраен резултат. По отношение на средствата за икономическо възобновяване от пандемията Екологичен потенциал показва страдание, че поради дейностите на държавното управление в Будапеща сумите към момента не са достигнали до унгарския народ.
 
Според Екологичен потенциал заплахата от корист със средства на Европейски Съюз в Унгария продължава да съществува и Европейска комисия не би трябвало да утвърждава проекта на Унгария, до момента в който страната не извърши напълно всички рекомендации в региона на правилата на правовата страна и всички съответни решения на Съда на Европейски Съюз и на Европейския съд по правата на индивида.
 
Екологичен потенциал приканва Европейска комисия и Съветът на Европейски Съюз да не се поддават на натиска, който Унгария оказва с блокирането на основни решения на Европейски Съюз, като финансовата помощ за Украйна и общата минималната ставка на корпоративния налог. Тази " корист " с правилото за гласоподаване с единогласие не трябва да оказва влияние върху решенията по унгарския проект за икономическо възобновяване и използването на бюджетните правила, свързани с върховенството на закона, допълват евродепутатите.
 
Екологичен потенциал отбелязва, че Европейска комисия предложи през септември да замрази 7,5 милиарда евро от средствата за Унгария, като се базира на опасения, свързани с корупцията и публичните поръчки. След договаряния с комисията Будапеща показа 17 ограничения, измежду които основаване на работна група за битка с корупцията и промени в разпоредбите за възлагане на публични поръчки, с цел да отговори на опасенията. Съветът би трябвало да вземе решение с квалифицирано болшинство до 19 декември, се добавя в известието.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР