Европейският парламент гласува за одобрението на нови правила, които въвеждат

...
Европейският парламент гласува за одобрението на нови правила, които въвеждат
Коментари Харесай

Европа официално въведе квоти за съдържанието в Netflix и Amazon

Европейският парламент гласоподава за утвърждението на нови правила, които вкарват квоти за европейско наличие в услуги като платформите на Netflix и Amazon. След като квотите бъдат публично въведени, минимум 30 % от видео наличието в библиотеките на Netflix и Amazon рябва да бъде европейско. Целта е да се поддържа „културното многообразие в европейския аудиовизуален сектор“.
Освен това, тези компании ще би трябвало да поддържат европейски продукции или посредством директни вложения, или като заплащат на националните кино фондове вноски, съобразени с приходите им в дадената страна.

Netflix да вземем за пример към този момент приближава тази квота, само че стрийминг колосът ще би трябвало да я поддържа и отсега нататък. Европейски Съюз ще разгласява постоянни отчети за това по какъв начин наподобяват каталозите на стрийминг платформите във връзка с европейското наличие. Първият доклад ще пристигна още този месец.

Netflix разгласи, че заделя 1 милиард $ за такова наличие и към този момент отвори продуцентски център в Испания. Amazon също даде обещание да ускори тези начинания.

Новите регламенти към момента би трябвало да бъдат утвърдени от Съвета на министрите на Европейски Съюз. След това държавите-членки на Европейски Съюз ще имат 21 месеца, с цел да включат разпоредбите в личното си законодателство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР