Европейският парламент гласува днес одобрение за осигуряването на заем от

...
Европейският парламент гласува днес одобрение за осигуряването на заем от
Коментари Харесай

ЕП одобри 5 милиарда евро заем за Украйна

Европейският парламент гласоподава през днешния ден утвърждение за обезпечаването на заем от пет милиарда евро, с цел да може Украйна да покрие острите потребности от финансиране, зародили поради подхванатата от Русия война.

В известие на Екологичен потенциал се отбелязва, че това е вторият и максимален превод от европейската помощ от общо девет милиарда евро. Един милиард евро към този момент бяха изплатени. Допълва се, че Европейската комисия отпуска заема на държавното управление в Киев при доста преференциални условия.

Отчита се, че потребностите на Украйна от външно финансиране са нарастнали бързо с началото на войната, като с изключение на претърпените големи вреди по пътища, мостове, фабрики, къщи, лечебни заведения и друга физическа инфраструктура, страната е изгубила достъпа си до интернационалните финансови пазари. Екологичен потенциал отбелязва, че по оценки на Международния валутен фонд остава дефицит от 10 милиарда $ (9,8 милиарда евро), с цел да се посрещнат потребностите на Украйна оттатък обезпечените помощи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР