Европейските външни министри настояха при пристигането си в Брюксел, че

...
Европейските външни министри настояха при пристигането си в Брюксел, че
Коментари Харесай

Европейските министри настояват, че санкциите срещу Русия работят

Европейските външни министри настояха при идването си в Брюксел, че глобите, наложени на Русия, с цел да я санкционират за нахлуването в Украйна, дават резултат - макар опасността за енергийните доставки на Европейски Съюз.
Жозеп Борел, висш представител по външна политика на Европейски Съюз
Миналата седмица един от водачите на Европейски Съюз, унгарският министър председател Виктор Орбан, осъди тази политика и съобщи, че Брюксел нанася повече вреди на европейската стопанска система, в сравнение с Москва.

Пристигайки в централата на Европейски Съюз за диалози за това по какъв начин да се отстранят пропуските в режима на наказания и да се ускори натискът върху Русия, ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел отхвърли това.

" Някои европейски водачи настояват, че глобите са били неточност ", сподели той пред кореспонденти.

" Е, аз не считам, че това беше неточност. Това е, което трябваше да създадем и ще продължим да вършим ".

Външният министър на Люксембург Жан Аселборн отхвърли концепцията за отпадане на глобите: " Това би било съдбовно, в случай че го създадем. Залогът е доверието към нас ".

" Обикновено би трябвало да използваме дипломацията, Организация на обединените нации, с цел да се опитаме да оправим това. Но ние не сме в обикновено време. Намираме се във време, в което законите на джунглата имат значение ", сподели той.

От февруари насам, когато Русия нахлу във към този момент отчасти окупираната си съседка Украйна, Европейският съюз разпростра ескалираща серия от шест пакета наказания против Москва.

От юни насам е неразрешен вносът на по-голямата част от петрола, а дипломатите разискват ембарго върху златото, само че доста европейски страни не престават да зависят от съветския газ за енергийните си доставки.

Борел и множеството западни водачи упорстват, че глобите са навредили на съветската стопанска система и единствено ще се стягат, в случай че президентът Владимир Путин не изтегли войските си от Украйна.

БГНЕС напомня, че в петък Орбан жигосах ограниченията, като съобщи, че Европа се е " простреляла в белите дробове ", като е навредила на енергийните доставки.

" Брюксел мислеше, че политиката на наказания ще навреди на руснаците, само че тя вреди повече на нас ", сподели той.

Борел и министрите от Европейски Съюз организираха диалог по видеовръзка с външния министър на Украйна Дмитрий Кулеба и да обсъдят между тях по какъв начин да затегнат глобите.

" Не споделяме " нов пакет ", а възстановяване на използването на към този момент съществуващите наказания ", сподели Борел, като означи, че чиновници на Европейски Съюз изготвят проекти за възбрана на вноса на съветско злато.

Междувременно Русия стартира да прекъсва доставките на газ за Европа, което заплашва енергийната сигурност на страни като индустриалната мощ на Европейски Съюз Германия.

" Русия се пробва да ни деморализира ", съобщи държавният министър по европейските въпроси на Германия Анна Люрман.

" Ние ще продължим да поддържаме Украйна, както стопански, по този начин и политически, само че и с военни средства ", сподели тя. " Много е значимо глобите да бъдат непокътнати ". /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Брюксел / Белгия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР