Европейските традиции за пиенето на чай са дошли най-вече от

...
Европейските традиции за пиенето на чай са дошли най-вече от
Коментари Харесай

Английски чай

Европейските обичаи за пиенето на чай са пристигнали най-много от Англия. Там е известно пиенето на чай в пет часа следобед - five o’ clock teа. Този жанр се асоциира при нас със следобедната закуска.

Англичаните изпиват всяка година 100 шестдесет и пет милиона чаши чай. Те избират да пият чая си в фамилна конюнктура – осемдесет и шест % от изпитите чаши са у дома.

Английският метод на пиянство на чай е неосъществим без самопрезентация и фенове. Умението да се сервира красиво масата и да се разлее чая по този начин, че да не се излее и капка отвън чашите е наложително, както и умеенето да се води неналожителен диалог.

В класическия си тип британският метод на пиянство на чай е даже малко преднамерен. В центъра на церемонията не са хората, а къщата, в която се сервира чаят.

 Английски чай

Английският чай се сервира с течна сметана или с мляко. Предварително се нагрява празен чайник, по-късно в него се сипва чай в съразмерност една чаена лъжичка чай на една чаша вода плюс една лъжичка за чайника.

Залива се с вряла вода и се оставя за пет минути. В нагряти чаши се налива топло, само че не и горещо мляко – по две-три супени лъжици, а по-късно в млякото се долива чай.

Идеални за британската чаена гала са старинният чайник, дебели книги от предишния век, бяла завивка и карирана покривка за чайника, както и джинджифилови целувки.

Можете да ги приготвите от два белтъка, петдесет грама пудра захар, половин чаена лъжичка джинджифил, четири супени лъжици сметана, едно ситно нарязано парче от корен от джинджифил.

Нагрейте фурната на 100 и петдесет градуса. Сложете хартия за печене в тава. Разбийте белтъците на сняг и прибавете последователно пудрата захар и смления джинджифил.

Сложете в пулверизатор сместа и изстискайте плътни къси линии на огромно разстояние една от друга.

Печете час и половина до бледозлатисто. След изстиването на целувките смесете сметаната с нарязания джинджифил и залепете целувките две по две, като ги поръсите с пудра захар.

Английският чай върви с разнообразни типове кекс, рула и бисквити, които се сервират в красиви купи и се сервират на обособените посетители благодарение на щипки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР