Европейските социалисти заявиха категоричната си подкрепа за Украйна по време

...
Европейските социалисти заявиха категоричната си подкрепа за Украйна по време
Коментари Харесай

Европейските социалисти заявиха пълна подкрепа за Украйна на конгреса си в Берлин

Европейските социалисти обявиха безапелационната си поддръжка за Украйна по време на своя конгрес в Берлин.

Подкрепата за Украйна, бежанската рецесия, гарантиране на енергийните доставки, отбрана на работните места и зелената договорка - към тези цели се сплотиха европейските социалисти. Под звуците на украинска музика, конгресът на ПЕС се разгласи за цялостна поддръжка за Украйна.

" Тези мъже и дами, които се бият в Украйна през днешния ден, тези хора се борят за тяхната независимост, само че също се борят за нашата независимост. Дневният ред на Путин не е единствено за Украйна, дневният ред на Путин е побеждавайки демокрацията, да популяризира автокрацията. И това не маже да се случи4, съобщи Франс Тимерманс - заместник-председател на Европейска комисия.

" Разстоянието сред Украйна и Испания е огромно, само че ние сме на пето място измежду страните по брой бежанци. И е доста ясно кой е агресорът и кой страда от тази експанзия ", разяснява испанският министър председател Педро Санчес.



Русия употребява силата като оръжие, съобщи канцлерът на Германия и сложи акцент върху разширението на Европейския съюз.

" Украйна и Молдова, също и страните от Западните Балкани принадлежат към нас - към свободната и демократична част на Европа. Един Европейски съюз с максимален пазар в света, с новаторските компании, със обществена грижа, с нови възобновими източници - всичко това е допустимо ", съобщи Олаф Шолц.



Новоизбраният ръководител на ПЕС счита, че във времена на рецесии отговорът са социалдемократическите полезности.

" Русия не може да завоюва тази война, тъй като в случай че ние го позволим, всички ние ще бъдем в заплаха. Европейските съюз към този момент осгурява финансова, военна и политическа поддръжка за Украйна и ние би трябвало да продължим и да се вслушваме от какво се нуждае Украйна ", сподели Стефан Льовен - определен за ръководител на ПЕС.

Според досегашния ръководител на европейските социалисти Сергей Станишев е нужен пакет от ограничения и то незабавно за справяне с енергийната рецесия.

" Трябва да се търсят общи закупувания на сила извън и би трябвало да се прави цялостна промяна, тъй че да бъдем по-малко подвластни от доставки на гориво, на сила отвън Европейски Съюз, било то газ, петрол, било то - освен става дума за Русия. Става дума и за други източници, тъй като сега Европа кърви финансово в две направления - към Русия, където " Газпром " заявява рекордни облаги за първото полугодие, и към Съединени американски щати и към другите снабдители ", сподели той.



След като към този момент не е отпред на Партията на европейските социалисти, Станишев дава поръчка за връщане на политическата сцена у нас.

" Моят девиз е да създадем Българска социалистическа партия и левицата огромни още веднъж, да бъдем фактор, който задава дневния ред на страната, а не е просто присъдружна партия към някоя коалиция или към някой, който е по-добър и по-голям от нас. Това е унизително състояние за Българска социалистическа партия и в случай че Българска социалистическа партия е задоволително огромна и мощна и левицата е огромна и мощна, ще има място за всеки ", сподели той.

Сергей Станишев увери, че ще поддържа левицата в България да бъде мощна, съответна, европейска и съвременна.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР