Европейските позиции за свободна търговия по света са конструктивните. Те

...
Европейските позиции за свободна търговия по света са конструктивните. Те
Коментари Харесай

Китайски частен тинк танк на форум за свободната търговия край Балчик

Европейските позиции за свободна търговия по света са градивните. Те значат разговор и основават взаимно доверие. За нас е извънредно значим китайският план „ Пояс и път “, тъй като България има своите отговорности към страните от Западните Балкани.Това сподели вицепремиерът Красимир Каракачанов при откриването на балканско-китайския конгрес „ Пътят напред “, който стартира край Балчик и ще продължи и в утрешния ден. Каракачанов е патрон на събитието, проведено от китайската неправителствена организация RimPac и българския Институт по социология „ Иван Хаджийски “. Участниците във форума ще дискутират и опциите и рисковете, свързани с образуването на бъдещи балкански политики в съдействие с Китай.

В България особено за събитието дойдоха проф. Гуо Лонг, президент на института RimPac, вицепрезидентът Нелсън Уонг, проф. Ша Ли Пинг, началник на Департамента на интернационалните въпроси и обществени политики на университета в Тонгджи и доста други представители на управническите, икономическите и научните среди в Китай. От Балканите тук са проф. Йоргос Плиос, ръководител на Гръцкото социологическо общество, проф. Любиша Митрович, почетен професор на Института по философия в Ниш, румънският социолог Мирча Киву, а също и представители от Северна Македония, Албания и други Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Първан Симеонов също вземат участие с отчети. Специални посетители са Виктор Азманов – ръководител на Българо-китайската търговско-промишлена палата, Мартин Захариев – ръководител на Националния съвет по туризъм, Юлияна Гаджева – изпълнителен шеф на Центъра за разбор и проучване на политическите опасности и доста други.

"Има доста обвинявания против Китай, само че Китай не заплашва никого по света ", напомни от своя страна Нелсън Уонг, вицепрезидент на китайската неправителствена организация RimPac. Уонг акцентира още, че може би за пръв път в света китайски частен тинк танк стартира разговор отвън Китай. Изявленията идват на фона на така наречен търговски войни и договарянията за комерсиалните правила сред американската и китайската страна. Свободната търговия е едно от главните послания във форума през днешния ден.

Кънчо Стойчев подсети, че светът се движи от ден на ден към многополюсна обстановка, в която се пораждат нови райони.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР