Европейските газохранилища може да се окажат празни в началото на

...
Европейските газохранилища може да се окажат празни в началото на
Коментари Харесай

La Vanguardia: Запасите от газ могат да свършат към февруари

Европейските газохранилища може да се окажат празни при започване на февруари 2023 година , написа испанският вестник La Vanguardia.

Според вестника 160-те склада, ситуирани в 18 страни, с съвсем 83% претовареност, са задоволителни да покрият единствено 21% от годишното ползване в страните членки на Европейски Съюз.

Обикновено в края на зимата запасите от газ съставляват към 20% от оптималния потенциал на хранилището , което разрешава идната зима да не се заплашват доставките.

Сега управляващите са изправени пред сложната задача да подсигуряват, че насъбраните до момента запаси ще бъдат задоволителни за идната зима. За задачата те ще би трябвало да понижат потреблението на гориво и да преразпределят непотребния газ, се споделя в документа.

„ Възможно е да се издържи до март 2023 година, само че при изискване, че Москва възобнови доставките на газ , въпреки и в дребни количества “, се споделя в обявата.

Експертите не са сигурни дали Европа ще успее да реализира задачата за понижаване на потреблението и дали разполага с инфраструктурата за разпределение на ресурсите сред страните, които се нуждаят от тях. „ Ако се провали, основите на Европейски Съюз могат да се разклатят “, предизвестяват те. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР