Европейските фермери се страхуват, че търговският спор между ЕС и

...
Европейските фермери се страхуват, че търговският спор между ЕС и
Коментари Харесай

Европейски фермери се страхуват от голяма търговска война между ЕС и САЩ

Европейските фермери се опасяват, че комерсиалният спор сред Европейски Съюз и Съединени американски щати поради въведените нови мита върху вноса на стомана и алуминий на американска територия (25% за стоманата и 10% за алумния) ще доведат до широкомащабна комерсиална война, в която ще попадне и селскостопанският бранш. Такова безпокойство изрази Copa-Cogeca, една от огромните европейски фермерски организации, съобщи EurActiv.

Конкретно фермерите се опасяват поради поръчките от страна на Брюксел за отговор съответно за селскостопански артикули.

" Продуктите, упоменати от Европейски Съюз за вероятно обмитяване, включват ориз, царевица, боровинки, портокалов сок, фъстъчено масло, цигари и пури, с годишен оборот за близо 3 милиарда евро “, изброяват Copa-Gogeca.

Това е последното нещо, от което имаме потребност, предизвести Пека Песонен, общоприет секретар на Copa-Cogeca. " Съединени американски щати е главен консуматор на европейски селскостопански артикули. Имаме постоянна комерсиална връзка и не желаеме да я застрашаваме. Призоваваме за по-умерен звук от страна на политиците и от двете страни, с цел да не заплащат феремерите цената ", сподели Песонен и уточни, че към този момент има ново мито върху вноса на зехтин и маслини от Испания в Съединени американски щати.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР