Правителството одобри преразпределение на отпуснатите допълнителни разходи по бюджета на

...
Правителството одобри преразпределение на отпуснатите допълнителни разходи по бюджета на
Коментари Харесай

Преразпределят парите за превенция на африканската чума

Правителството утвърди преразпределение на отпуснатите спомагателни разноски по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) за осъществяването на неотложни ограничения за попречване появяването на африканска чума по свинете.

В началото на месец юли тази година Министерски съвет отпусна 4,5 млн. лв. за битка с заболяването, оповестяват оттова.

МЗХГ организира осведомителна акция за запознаване със болестта и предварителна защита от проникването му на територията на страната. Бяха обособени места за първична обработка на дива свиня и уреди (ями) за отпадни скотски артикули към ловните дружинки, заради което отпадна нуждата за разходване на бюджетни средства за задачата.

Първият случай на болестта в страната беше регистриран на 30 август 2018 година Поради откриването на ловния сезон за колективен лов на дива свиня се наложи закупуване на спомагателни консумативи и диагностикуми от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) за разкриване и доказване на болестта.

Преразпределението на средствата ще обезпечи и ремонта, оборудването и построяването на дезинфекционни уреди по Граничните контролно-пропускателни пунктове в страната.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР