Европейските държави демонстрираха своята ненадеждност като партньори и Москва ще

...
Европейските държави демонстрираха своята ненадеждност като партньори и Москва ще
Коментари Харесай

Лавров: Европа показа ненадеждността си като партньор

Европейските страни демонстрираха своята ненадеждност като сътрудници и Москва ще обмисли вероятни оферти за съдействие, изхождайки от " качествено нова позиция ", сподели съветският външен министър Сергей Лавров в сряда.

„ Ние не затваряме вратата си, в случай че Европа промени решението си “, сподели той.

" Трябва обаче да има схващане, както споделих и преди, че няма да подвластен от никого. Европа сподели своята ненадеждност като сътрудник ", съобщи Лавров.

„ Ще станем по-силни, в това число благодарение на ЕИС [Евразийския стопански съюз], ШОС [Шанхайската организация за сътрудничество], БРИКС [Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка] и други механизми. След това ще преглеждаме планове, препоръчани за взаимно осъществяване, от качествено нова позиция “, сподели още Лавров.

Външният министър акцентира, че след придобиването на днешната си форма на държавност, Русия е склонна да си сътрудничи с всички страни, които показват реципрочна подготвеност на основата на тъждество, взаимни изгоди, двустранно почитание и търсене на баланс на ползи и компромис.

„ Ето за какво имахме рекордно висока стойност на търговията с Европа от доста години и тя възлизаше на 430 милиарда $ през 2010, 2011, 2012 година “, сподели Лавров.

„ Въпреки това, когато Европа се отхвърли и изпита оскърбление от украинските ултрарадикали след Майдана [бунтове], когато всички нейни гаранции бяха оплюти и тя [Европа] беше отстранена от всички проекти, които неонацистите имаха за цел да изпълнят, Европа се опита да компенсира слабостта си, като ни упрекна във всичко “, сподели съветският министър.

„ При такава обстановка, когато някой се опита да балансира и по-късно ненадейно се лишава лявата му опора, явно би трябвало да се ускори работата в източна посока, толкоз е просто “, продължи Лавров.

Министърът означи, че стокообменът сред Русия и Китай е повишен с 50% през предходната година, и е на обща стойност 145 милиарда $, като Пекин работи и за съдействие в границите на Евразийския стопански съюз (ЕИС).

„ Имаме ШОС, където работим и по огромни търговско-икономически, както и инфраструктурни планове, наред с въпросите на сигурността “, сподели той.

" Имаме и БРИКС, който сътвори Банката за развиване и който работи интензивно, в това число и при такава неспокойна днешна обстановка. И най-после, имаме РИК - Русия, Индия, Китай. "

На 21 февруари съветският президент Владимир Путин подписа укази на гала в Кремъл за признание на Донецката национална република (ДНР) и Луганската национална република (ЛНР). Путин се срещна с водача на ДНР Денис Пушилин и водача на ЛНР Леонид Пасечник и подписа с тях контракти за другарство, съдействие и взаимопомощ сред Русия и двете републики.

Президентът Путин сподели в телевизионно послание на 24 февруари, че в отговор на искане на ръководителите на републиките в Донбас той е решил да организира специфична военна интервенция, с цел да отбрани хората, „ които страдат от злоупотребите на режима в Киев и геноцид в продължение на осем години “. Руският водач акцентира, че Москва няма проекти да окупира украинска територия.

Руското министерство на защитата увери по-рано, че съветските войски не са ориентирани към украински градове и се лимитират до осъществяване на хирургически удари и извеждане от строя на украинската военна инфраструктура, като упорства, че няма никаква опасност за цивилното население.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР