Европейските активи леко поскъпват и се оттласкват от 6 седмичното

...
Европейските активи леко поскъпват и се оттласкват от 6 седмичното
Коментари Харесай

Има ли тревога? Какво става с еврото

Европейските активи леко нарастват и се оттласкват от 6 седмичното дъно, до момента в който вложителите преценят икономическите последствия от прекъсването на доставките на газ от Русия, а „ огромните “ тласъци обещани от Китай и поредицата корпоративни доклади поддържаха настроенията на пазара. Това сподели пазарният анализатор Анджела Фелисиано от Bloomberg Лондон, в предаването " В развиване " с водеща Вероника Денизова.

Доларът е към най-високото си равнище от съвсем 2 години. Еврото поевтиня до най-ниското равнище от април 2017. Това става откакто Русия съобщи, че стопира доставките на газ за Полша и България. Цените на газа в Европа се повишиха, до момента в който вложителите преценят риска и други страни да понесат същия удар. Налице са паники поради по-нататъшен растеж на инфлацията и внезапното закъснение на стопанската система.

Петролът надвиши $102 за барел. Опасенията, че Фед ще тласне най-голямата международна стопанска система към криза, тормозят пазарите от цяла седмица на фона на забавената интензивност в Китай поради наложената строга карантина, съобщи bloombergtv.bg.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР