Европейската централна банка предупреди за повишен риск страни-членки на еврозоната

...
Европейската централна банка предупреди за повишен риск страни-членки на еврозоната
Коментари Харесай

ЕЦБ очаква страни от ЕС да захвърлят еврото

Европейската централна банка предизвести за нараснал риск страни-членки на еврозоната да се откажат от единната валута. Банката акцентира тази прогноза в Доклада си за финансовата непоклатимост на еврозоната, който се разгласява един път на две години.

Реденоминация - напускането на обособени страни членки или даже цялостно раздробяване на еврозоната - ще е доста евентуална, в случай че ограниченията на национално и европейско равнище за облекчение на задлъжнялостта на държавните управления се окажат незадоволителни.

Европейската централна банка предвижда, че общественият дълг в еврозоната като дял от брутния вътрешен артикул ще се усили със 7 до 22 процентни пункта през 2020 година поради ограниченията за избавяне на стопанските системи от следствията от ковид. Така общото съответствие дълг-БВП се чака да се усили от 86 до съвсем 103 %.

В навечерието на предстоящото през днешния ден показване от Еврокомисията на проект за възобновяване в Евросъюза ЕЦБ отбелязва за следващ път, че повече взаимни дейности на страните членки биха помогнали за поддържане на релативно здравословно равнище на задлъжнялост на обособените страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР