Европейската специализирана прокуратура проверява Оперативна програма Околна среда, съобщи екоминистърът

...
Европейската специализирана прокуратура проверява Оперативна програма Околна среда, съобщи екоминистърът
Коментари Харесай

Кьовеши подхваща батака в екологията

Европейската профилирана прокуратура ревизира Оперативна стратегия „ Околна среда ”, заяви екоминистърът Асен Личев на специфичен брифинг през днешния ден. Това е първата акция за България, която Лаура Кьовеши подхваща, откогато е на поста.

Европейският основен прокурор бе на аудиенция у нас предишния месец, като даде обещание бистрота в интервенциите и изрази вяра за положително взаимно съдействие.

Проверката е подхваната след писмо на някогашния министър Емил Димитров, с което той изпраща ОПОС на прокуратурата, като преди този момент го е наградил с 200% ДМС, съобщи още министър Личев.

„ Първата работа на Европейската прокуратура в България се оказа, че е обвързвана с Министерство на околната среда и водите и неприятното ръководство на ОПОС ”, сподели Личев.

Той направи и разкрития по какъв начин са били харчени пари във ВиК бранша. „ Над 4,6 милиарда са дадени за ВиК бранша, като парите са били за канализация, пречиствателни станции и понижаване на водните загуби ”, изясни Личев. „ Виждате какъв е резултатът от тези пари, изключително във връзка с намаляването на водните загуби ”, разяснява министърът. И даде образци.

„ В Бургас – 600 милиона, в Монтана – 63 милиона лв.. 1 към 10. Тези пари са дадени за канализация, пречиствателни станции и понижаване на водните загуби. Над 4,6 милиарда единствено по ОПОС и единствено от ПУДОС ”, съобщи Личев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР