Измененията, приети късно вчера, включват и допълнителни разпоредби за отглеждането

...
Измененията, приети късно вчера, включват и допълнителни разпоредби за отглеждането
Коментари Харесай

Два месеца след частичната му легализация: Германия обръща палачи...

Измененията, признати късно през вчерашния ден, включват и спомагателни разпореждания за развъждането на канабис в така наречен клубове за канабис, с цел да се предотврати появяването на огромни плантации.

 

След дългогодишни диспути през февруари Берлин одобри нов закон за канабиса, който разрешава на пълнолетните германци законно да имат, купуват или отглеждат марихуана, макар че към момента се ползват строги разпореждания и ограничавания.

 

Съгласно закона, който е в действие от 1 април, на възрастните е позволено да носят със себе си до 25 грама марихуана, а вкъщи могат да се съхраняват не повече от 50 грама. В домашни условия могат да се отглеждат до три растения.

Публичната консумация на марихуана остава неразрешена наоколо до деца, учебни заведения, детски градини, детски и спортни площадки, както и на други места.

 

Освен в домашни условия, възрастните могат да се причислят и към така наречен клубове за канабис, чиито членове ще могат да отглеждат опиата дружно и да си го доставят взаимно от 1 юли.

 

Законът беше прокаран в Народното събрание от лявоцентристкото съдружно държавно управление на канцлера Олаф Шолц.

 

Опозиционните консерватори от блока ХДС/ХСС обаче не престават да приканват Германия да промени курса и още веднъж да забрани марихуаната в страната.

С новите ремонти Народното събрание вкара ограничаване от 3,5 нанограма на милилитър кръв от дейната съставна част в канабиса - тетрахидроканабинол (THC) - за водачите.

 

Поради рисковете от смесването на алкохол и марихуана, на лицата, които са използвали канабис, към този момент е изцяло неразрешено да карат под въздействието на алкохол.

 

В Германия ограничаването за шофиране след консумация на алкохол е 0,05% наличие на алкохол в кръвта.

 

Според новите правила на новите водачи се не разрешава да карат под въздействието на канабис.

Освен това на федералните провинции на Германия е предоставена по-голяма независимост на деяние при използването на закона, да вземем за пример при инспекциите на клубовете за канабис.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР