Европейската народна партия отправи призив за обединение към всички сестрински

...
Европейската народна партия отправи призив за обединение към всички сестрински
Коментари Харесай

Претопявай и владей

Европейската национална партия насочи апел за обединяване към всички сестрински партии в България и в Европа, тоест партиите-членки на ЕНП във всяка страна да излязат с обща листа.
При оповестяването на евролистата на ГЕРБ/СДС по време на церемонията в НДК бяха излъчени послания от Жозеф Дол и Антонио Лопес, които звучаха като да ги е съчинявал Цветан Цветанов - да преглътнем егото, да плеснем с ръце и да се прегърнем.
Въпреки апартаментните си проблеми партия ГЕРБ сподели преданост и партийна дисциплинираност като сплоти към себе си останките от Съюз на демократичните сили и както сподели Бойко Борисов - “разпоредил съм да им дадат две места в листата!”.
И ГЕРБ в действителност възпроизведоха в новата листа остарелия си евросъстав, плюс едно 6-о място за остарелия седесарски лъв Александър Йорданов и последно място в листата за различен седесар - Илия Лазаров, който щял да “бута” листата откъм гърба.
Ролята на двамата седесари в листата евентуално ще е да громят комунистическата опасност и хибридните попълзновения на Руската федерация - в това има нещо занимателно, тъй като Александър Йорданов самичък по себе си съставлява един мощен контрахибрид, а не примерно отломка оскъдна, както някои характеризират цялото Съюз на демократичните сили.
Лично за мен обаче е цялостен скандал седмото място в евролистата на Лиляна Павлова - жена, която изнесе на плещите си славното българско Председателство на Съвета на Европейски Съюз, а държи и китайските връзки, учейки китайските политици и кандидат-инвеститори на европейските полезности и правила. Вярно че Александър Йорданов е с по-голяма водоизместимост, само че въпреки всичко смятам Лиляна Павлова за надалеч по-солидна в геостратегически и евроцентричен смисъл.
Впрочем аз към този момент насочих апел във Facebook до гласуващите за ГЕРБ да употребяват свещеното право на преференциален избор в интерес на Лиляна Павлова, която заслужено да изпревари и в профил Александър Йорданов от лагуната, наречена Европарламент. Лиляна Павлова понастоящем е член на Социалната комисия в Народно събрание - би било учтиво от нейна страна да пресметна пенсията на Ал Йорданов по новата формула!
Другото радостно е, че като главен зложелател ЕНП си е избрала така наречен “популисти”, в случай, че в България и Унгария ръководят енепейците Борисов и Орбан, от които мъчно ще намериш по-ловки популисти в необятната европолитика.
Орбан последно е със замразено участие в ЕНП, като цяло е в перманентна пропагандна и политическа война с демократичната част на Европа и света, а още преди ЕНП да го бутнат във фризера, наричаше партийните си шефове “полезни идиоти”. С това ласкаво име е почетен да вземем за пример шпиценкандидатът (водещият кандидат) на ЕНП за ръководител на Еврокомисията - Манфред Вебер, който и нашият Бойко недолюбва, тъй като един път го “скъса от туитъри”. (След убийството на журналистката Виктория Маринова доста западни политици, сред които и Вебер, излязоха с остро сериозни послания за българската мафия/държава; това огорчи Борисов.)
Борисов, в противен случай - в ЕНП е със разширено участие, тъй като подреди в листата си и седесари. В България има още две партии членки на ЕНП - ДБГ и ДСБ, които не бяха приобщени и обединени в листата на ГЕРБ, евентуално от съображения за икономии, а още по-вероятно, тъй като обединителната идея на ГЕРБ е да приобщят дребните сестрички от ЕНП настрана и да им дадат общо половин избираемо място в листата си.
С други думи - за политиката “претопявай и владей” би трябвало да има и задоволителен брой искащи да бъдат претопени.
Извън тия политически колоси на евросцената излязоха и други мощни играчи с нещо като “ЕНП профил” - декларативно десни и полуабстрактни гробокопачи на комунизъма (как па не го закОпаха толко години!).
Такива са някогашният здравен министър-реформатор в кабинета “Борисов Две” - Петър Москов, който преди половин час направи нова партия (КОД) и ужким ще взема място в Европарламента. Паралелни упоритости съобщи още един модернизатор и министър от същия кабинет - военният земеделец и несравним ястреб Николай Ненчев, който - куриозно! - получава пиарска поддръжка от тънкия ценител на европейската политика Евгени Минчев.
Ако някой не е поразхвърлял пачки за разпръскване на “десния” избор, напряко не знам що се хабят тия хора!
...
Всички преференции - за Лиляна!

От Йорданов е доста по-народна
и очебийно по-европеидна;
във всеки смисъл гиздава и сгодна -
Лиляна е назад на Ехидна.*

Гласувайте за нея с преференция,
а дедо Сашо да излиза в пенсия!
_____
* В античната митология - полужена-полузмия, майка на доста чудовища

Автор: Г-н Балев, Прас-Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР