Европейската комисия започна разговори с администрацията във Вашингтон по отношение

...
Европейската комисия започна разговори с администрацията във Вашингтон по отношение
Коментари Харесай

ЕК преговаря със САЩ за разрешаване на търговския спор около субсидиите за електромобили

Европейската комисия стартира диалози с администрацията във Вашингтон по повод решението на Съединени американски щати да дават на данъчни заеми на консуматори, които са закупили електрически транспортни средства с акумулатори, създадени в Северна Америка, заяви през днешния ден пред публицисти в Мадрид еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон, заяви Българска телеграфна агенция.

Той добави, че Европейска комисия разисква с представители на Съединени американски щати и други аспекти на американския " Закон за понижаване на инфлацията ", който наскоро беше дефинитивно утвърден. 

Евросъюзът се притеснява, че този закон ще трансформира Съединени американски щати в международен водач на пазара на електрически транспортни средства, което ще стане за сметка на производителите от Европейския съюз. 

Френският делегиран министър, отговарящ за външната търговия, Оливие Бехт съобщи в края на ноември предходната година, че преходът на Съединени американски щати към " по-зелена " стопанска система би трябвало да се реализира въз основа на правилата на лоялната конкуренция, а не посредством ограничения, които нарушават разпоредбите на Световната комерсиална организация. Той акцентира, че в случай че Съединени американски щати не трансформират своя метод, Европейски Съюз ще би трябвало да обмисли и " други ограничения ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР