Европейската комисия започна нова наказателна процедура срещу България в петък

...
Европейската комисия започна нова наказателна процедура срещу България в петък
Коментари Харесай

България пред наказание за отказа да либерализира жп превозите

Европейската комисия стартира нова наказателна процедура против България в петък поради неналичието на опция европейски компании да вземат участие в пазара на жп транспортите на пасажери.

Процедурата, която може да докара до правосъден иск и финансова санкция е обвързвана с неприлагане на европейската инструкция за отварянето на пазара на вътрешни услуги за железопътни пътнически транспорти и ръководството на железопътната инфраструктура в българското законодателство. Тя изисква всяка европейска страна да разреши на превозвачи и снабдители на услуги от останалите страни от Европейски Съюз да правят жп транспорти на хора по вътрешно-национални направления.

Приетата през 2016 година инструкция открива общо право на железопътните предприятия, открити в една страна членка, да правят всички типове пътнически услуги на всички места в Европейски Съюз и се укрепват разпоредбите по отношение на безпристрастността на шефовете на инфраструктурата. България има два месеца да даде пояснения, преди Еврокомисията да пристъпи към идващите стадии на процедурата за използване на европейското право в страните членки.

Последно предизвестие за отпадъците

България получи и последно предизвестия да ползва европейските стандарти за депониране на отпадъците, като приведе сметищата съгласно европейските условия. Европейската комисия споделя, че по време на инспекция, осъществена в България, е открила дефекти във всички посетени обекти.

В 52 депа отпадъците не подлежат на преправка, която да включва уместно делене на потоците от боклуци и стабилизиране на органичните боклуци. Освен това мрежата от съоръжения за преправка на боклуци преди депонирането на смесени общински боклуци и на биоразградими боклуци е незадоволителна, се споделя в претекстовете за ново писмо, изпратено до София с искане на пояснения от държавното управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР