Европейската комисия възнамерява да забрани продажбата на хранителни продукти от

...
Европейската комисия възнамерява да забрани продажбата на хранителни продукти от
Коментари Харесай

ЕК забранява двойния стандарт при храните

Европейската комисия има намерение да забрани продажбата на хранителни артикули от огромни търговски марки на по-ниско качество в Източна Европа. Брюксел ще предложи специфична методология, с която ще се откриват нарушаванията.

Забраната за двоен стандарт ще бъде въведена с евродиректива, която би трябвало да влезе в действие до 2019 година

В един общ пазар, общ Европейски съюз не може да има второ качество консуматори. С тези оферти Европейска комисия предлага да се дадат по-големи пълномощия на националните органи, разясни Огнян Златев, началник на представителството на Европейска комисия в София, представен от БТВ.

Българският евродепутат от Европейската национална партия Емил Радев и сътрудниците му са основали пилотен план за минимални стандарти при храните в Евросъюза. Органичните субстанции се заменят с изкуствени подобрители и всички тези артикули се продават в доста от случаите и доста по-скъпо от тези в Западна Европа, сподели Емил Радев.

Евродепутатът Петър Курумбашев стига и по-далеч. Тоалетните в Европейския съюз да се разделят на две, да има за депутати от Централна и и Източна Европа. Да не се тормозим един различен предвид на особеното качество на храните, които употребяваме, разяснява той.

Глобите също не са уеднаквени. Това, което предлага Европейска комисия, е размерът на глобата да доближи към 4% от оборота на съответната компания, изясни Огнян Златев.

Потребителските организации ще могат да завеждат и групови искове от името на ощетени консуматори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР