Европейската комисия възнамерява да инвестира до 9 милиарда евро в

...
Европейската комисия възнамерява да инвестира до 9 милиарда евро в
Коментари Харесай

Брюксел налива 9 млрд. евро в Западните Балкани, за да спре Русия

Европейската комисия има намерение да влага до 9 милиарда евро в стопанските системи на Западните Балкани и да притегли частни вложения в размер до 20 милиарда евро за този район, с цел да отблъсне опитите на властнически страни да забавят  демократичната промяна в района, съобщи в понеделник председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в речта си пред 17-тия Международен стратегически конгрес в Блед, Словения.

Изказването й бе излъчено  от пресслужбата на Европейската комисия, представена от Българска телеграфна агенция.

" Стартирахме инвестиционен  проект за инвестиране  на 9 милиарда евро с потенциал  за активизиране на 20 милиарда евро частни вложения за този район. Това ще ни разреши да противодействаме  на намесата на властнически страни, които подкопават развиването на демократичните институции ", съобщи Фон дер Лайен.

" Нашите другари от Западните Балкани постоянно са били  част от европейското семейство, нашите връзки са укрепени от епохи на търговия и пътувания, съобщи председателката на Европейска комисия. "

Тя обаче призна, че през последните години  напредъкът в процеса  на интеграция на балканските  страни в Европейски Съюз е муден. Според нея виновни за това са не толкоз различията сред страните от Европейски Съюз, а намесата на непознати играчи, в това число Русия, която съгласно нея цели да забави построяването на демократични институции.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР