Европейската комисия в замяна на отказа на САЩ от митата

...
Европейската комисия в замяна на отказа на САЩ от митата
Коментари Харесай

ЕК предлага на САЩ увеличение на доставката на LNG в замяна на митата за алуминий и стомана


Европейската комисия в подмяна на отхвърли на Съединени американски щати от митата за импорт на стомана и алуминий предлага да се усилят размерите за доставка на полутечен природен газ в страните – членки, както и разширение на съпътстващата инфраструктура. Това оповестява РИА Новости, базирайки се на източник от Брюксел.

Ситуацията във връзка с търговията със Съединени американски щати след въвеждането на мита от страна на Вашингтон върху стоманата и алуминия бе разисквана на неофициалната вечеря на евролидерите на 28-те страни – членки на Европейски Съюз в София.

Съединени американски щати в края на месец март вкара мита върху вноса на стомана и алуминий в размер от 25 % и 10 % надлежно. За редица страни, както и за Европейски Съюз действието на митата бе спряно до юни. Преговорите сред Европейски Съюз и Съединени американски щати на този стадий не реализираха нищо.

„ За разрешаване на обстановката, Европейската комисия предлага няколко ограничения, в това число нарастване на размерите за доставка в Европейски Съюз на полутечен природен газ от американски компании и разширение на прилежащата инфраструктура “, е декларирал източникът на организацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР