Европейската комисия смята за спекулативни изводите от разследването на американския

...
Европейската комисия смята за спекулативни изводите от разследването на американския
Коментари Харесай

ЕК нарече спекулация разследването на Хърш, че САЩ са взривили Северен поток

Европейската комисия счита за спекулативни изводите от следствието на американския публицист Сиймур Хърш за това, че Съединени американски щати, дружно с Норвегия, са взривили " Северен поток " и " Северен поток-2 ", осведоми ТАСС.

 

" Не разясняваме спекулации към създателя на саботажа против газопровода " Северен поток ". Единственото съображение за всеки вероятен отговор на този въпрос - това е формалното следствие. Такива следствия са отговорност на страните членки на Европейски Съюз, чиито ползи са наранени. И тези следствия към момента не престават. Засега те единствено са открили, че тръбопроводите са били унищожени вследствие на умишлен акт на бойкот ", съобщи представител на Европейска комисия в отговор на съветската държавна организация ТАСС.

 

 

Разследването на Хърш беше оповестено на 8 февруари и досега нямаше публична позиция от Брюксел по тематиката.

 

Запитването на ТАСС за резултатите от следствието е било направено във външнополитическата работа на Европейска комисия, а след известно време отговорът е бил получен от поделение на пресслужбата на Европейска комисия, което е на послушание на еврокомисаря по вътрешните работи.

 

На 8 февруари американският проверяващ публицист Сиймур Хърш съобщи в своя публикация, без да посочва източника си, че взривните устройства под газопровода по дъното на Балтийско море, са били сложени през юни 2022 година под прикритието на учението на НАТО Baltops от американски водолази от Военноморски сили с поддръжката на норвежки експерти.

 

 

Ръководителят на пресслужбата на Съвета за национална сигурност на Белия дом Ейдриън Уотсън също назова версията на Хърш, " съвършена неистина и цялостна нереалност ", в отговор на въпрос на ТАСС.

 

Според изказванието на Хърш, който е притежател на " Пулицър " за следствие на американски закононарушения във Виетнам през 1970 година, решението за осъществяване на интервенцията е взел президентът Джо Байдън вследствие на деветмесечно разискване с представители на администрацията, виновна по въпросите на националната сигурност.

 

Хърш играе основна роля и за оповестението на аферата " Уотъргейт ", награден е и за следствието на изтезания в пандиза " Абу Гариб " в Ирак, осъществявани от американски военни.

 

Източник: Гласове

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР