Европейската комисия следи отблизо кризата в Сирия. Нарастващото напрежение в

...
Европейската комисия следи отблизо кризата в Сирия. Нарастващото напрежение в
Коментари Харесай

Напрежението в Сирия може да доведе до бежанска вълна

Европейската комисия следи от близко рецесията в Сирия. Нарастващото напрежение в Сирия може да докара до нова огромна бежанска вълна. Това съобщи в особено изявление за БНР еврокомисарят по филантропичната помощ и ръководството на рецесии Христос Стилианидис.

" Ситуацията остава извънредно рискова. Искам да обърна внимание на филантропичния аспект от въпроса. За нас е не просто обвързване, само че и честен ангажимент, да осигурим допустимо най-бързо филантропична помощ на страдащите хора в Източна Гута и най-много в Дума. Става дума за почтени хора в Сирия, които страдат извънредно доста. Да им окажем филантропична помощ за нас е измежду най-важните цели ", съобщи еврокомисарят.

Над 10 милиарда евро за филантропична помощ в Сирия и Ирак е вложил Европейски Съюз, регистрира еврокомисарят.

Той загатна плануваната за след две седмици конференция в Брюксел, отдадена на обстановката в Сирия. " Заедно с моите сътрудници Федерика Могерини и Йоханес Хан желаеме да обърнем съществено внимание на проблемите в самата Сирия, както и да погледнем в целия район. Трябва да сме доста деликатни и с казуса с бежанците ", сподели еврокомисарят по ръководство на рецесии.

Цялата сума от 3 миларда евро, отпускана на Турция за бежанците, отива единствено и само за тях, безапелационен е комисарят.

" Няма подозрение, че Турция е най-важната страна, приемаща бежанци, в района. Знаете, че в Турция живеят повече от 3,7 млн. бежанци. Затова за нас е толкоз значимо да оказваме помощ на тези хора и да понижим страданията им. Знам, че има доста рецензии към съглашението сред Европейския съюз и Турция и опитите ни да работим дружно, с цел да оказваме помощ на бежанците там, само че дано не забравяме, че е наш честен ангажимент да помогнем на тези хора ", сподели Христос Стилианидис.

Парите отиват там посредством нашите сътрудници, които работят на място. Това е доста значимо да се знае, тъй като от време на време хората не го схващат - парите отиват за бежанците, не за Турция, счита европейският служител.

Според него би трябвало да удължим това съглашение, тъй като обстановката на терен ни принуждава да го създадем. Бежанците остават там. Освен това поради напрежението в Сирия сега може да забележим нови потоци от бежанци, а това е сериозен проблем. Именно поради това Европейският съвет взе решение да се удължи съдействието. Това е най-хубавият метод да посрещнем обстановката и дружно с нашите сътрудници да осигурим помощ на Турция, добави еврокомисар Стилианидис.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР