Европейската комисия съобщи, че няма да удължи временните ограничения за

...
Европейската комисия съобщи, че няма да удължи временните ограничения за
Коментари Харесай

Край на ограниченията за земеделски внос от Украйна в ЕС

Европейската комисия заяви, че няма да удължи краткотрайните ограничавания за земеделския импорт от Украйна. Срокът на възбраната изтича през днешния ден в среднощ.

Украйна се съгласи след края на този период да вкара ограничения за отбягване на усложненията на европейския пазар.

След разбор на данните Европейска комисия е стигнала до заключението, че са отпаднали компликациите, изпитвани до неотдавна от България, Румъния, Словакия, Полша и Унгария.

Комисията, упоменатите пет страни членки на Европейски Съюз, Украйна и Молдова са се договорили Киев да вкара в идващите 30 дни лицензи за експорт на аграрни артикули. От на следващия ден украинската страна ще следи износа на 4 групи артикули - пшеница, царевица, рапица и слънчоглед. Целта е да бъде предотвратено деформиране на пазара в прилежащите страни от Европейски Съюз.

Комисията ще се въздържа от налагане на ограничавания, до момента в който ограниченията на Украйна са в действие и работят изцяло.

Брюксел наложи краткотрайните ограничавания за украинския импорт от 2 май. Преди това България и другите наранени страни бяха въвели едностранни ограничения. При въвеждането на европейските ограничения на тези страни бяха изплатени компенсации.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР