Европейската комисия разкритикува решението на няколко страни от Централна Европа

...
Европейската комисия разкритикува решението на няколко страни от Централна Европа
Коментари Харесай

Брюксел разкритикува забраните за внос на украинско зърно

Европейската комисия разкритикува решението на няколко страни от Централна Европа да спрат вноса на зърно от Украйна , съобщи ДПА. 

Полша, Словакия и Унгария през последните дни оповестиха забрани за импорт на пшеница, маслодайни семена и други селскостопански артикули от Украйна, с която граничат. 

Говорителка на Еврокомисията акцентира, че комерсиалната политика попада в обсега на изключителната подготвеност на Европейски Съюз и затова едностранните ограничения са неприемливи. 

Поискана е спомагателна информация за оценка на обстановката, сподели тя, допълвайки че вземането на координирани решения в границите на Европейски Съюз е значимо в сложни времена. 

През март Брюксел обезпечи близо 60 млн. евро подкрепяне за земеделските браншове на страните, наранени от казуса с украинския импорт. 

Обсъжда се втори спомагателен пакет, сподели говорителката на Европейска комисия през днешния ден. 

Решение дали да се възобнови краткотрайната анулация на вносните мита за украински артикули, би трябвало да бъде взето преди края на юни. Комисията предложи през февруари да даде нови защитни ограничения, с цел да улесни връщането на митата, в случай че това е належащо. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР