Европейската комисия призова големите интернет платформи незабавно да започнат да

...
Европейската комисия призова големите интернет платформи незабавно да започнат да
Коментари Харесай

EK призова интернет платформи да обозначават съдържанието, създадено от AI

Европейската комисия прикани огромните интернет платформи неотложно да стартират да отбелязват наличието, основано от изкуствен интелект. Според вицепрезидентът на Европейска комисия Вера Йоурова доброволното означаване на текстове или образни материали, генерирани от логаритми, би трябвало да помогне на потребителите да ги разграничат от основаните от хора.

По думите й новите технологии слагат нови провокации в битката с дезинформацията. Интернет платформите би трябвало " да конфигурират технологии, които да разпознават сходно наличие и ясно да отбелязват това за потребителите ", означи тя. По думите й основният изпълнителен шеф на " Google " (Google) Сундар Пичай е декларирал, че такава технология към този момент е създадена.
-->
Означението би трябвало да помогне да се наблюдава разпространяването на дезинформация, генерирана от компютри. То би трябвало да стартира неотложно и ще бъде осъществявано на доброволна основа от компании, които са се включили към Кодекса за държание по отношение на дезинформацията на Европйската комисия.

Тези компании също по този начин би трябвало през юли да разгласят взетите защитни ограничения, посредством които да се попречи изкуственият разсъдък да се употребява за разпространение на дезинформация.

Към кодекса за момента са се включили 44 компании, в това число огромни онлайн платформи като Фейсбук, Гугъл, YouTube, TikTok и LinkedIn. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР